Dagens rätt: Kreplach
Tante Ayala gav mig den här fina kokboken nyligen och jag tänkte blogga cirklar runt Linda Skugge genom att dela med mig av receptet på kreplach.
Ingredienser: 280 g mjöl, 250 g kokt färs, 1 hackad lök, 1 tsk salt, peppar, hackad dill, 3-4 ägg och en sats hönsbuljong.
Kör färsen och löken i mixer tills det blir en gröt. Tillsätt saltet, pepparn dillen och ett ägg, rör ihop till en smet.
Gör nudeldeg av mjölet och ett par av äggen. Rulla ut degen och skär den i 5 cm stora kvadrater. Lägg i lite färsgegga och vik ihop till trianglar. Koka sedan kreplach-trianglarna i saltvatten i en kvart och dumpa dem i hönsbuljongen.
Prima fyllekäk för Yom Kippur eller avslutningen av Sukkot.
8 Comments:
finns det verkligen judar på gotland?
Ska det verkligen vara fläsk i en judisk maträtt?
Helt riktig iakttagelse där. Färs ska det vara.
Heh. Låter som kroppkakor, ungefär.
Men var hittar du kosherfärs i Sverige?
Det går väl lika bra med halalfärs om jag inte missminner mig, och det är inte svårt att hitta om det finns någon "arabbutik" där du bor.
Halalfärs går definitivt inte lika bra. Inte enligt ortodox syn på kosher iaf.
Yom kipur är en fastedag!!!
DU är tydligen inte jude.... =)
Skicka en kommentar
<< Home