<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9990934\x26blogName\x3dKinky+afro\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kinky-afro.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://kinky-afro.blogspot.com/\x26vt\x3d-3285602111113824810', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

2006-03-05

Dagens rätt: Kreplach


Tante Ayala gav mig den här fina kokboken nyligen och jag tänkte blogga cirklar runt Linda Skugge genom att dela med mig av receptet på kreplach.

Ingredienser: 280 g mjöl, 250 g kokt färs, 1 hackad lök, 1 tsk salt, peppar, hackad dill, 3-4 ägg och en sats hönsbuljong.

Kör färsen och löken i mixer tills det blir en gröt. Tillsätt saltet, pepparn dillen och ett ägg, rör ihop till en smet.

Gör nudeldeg av mjölet och ett par av äggen. Rulla ut degen och skär den i 5 cm stora kvadrater. Lägg i lite färsgegga och vik ihop till trianglar. Koka sedan kreplach-trianglarna i saltvatten i en kvart och dumpa dem i hönsbuljongen.

Prima fyllekäk för Yom Kippur eller avslutningen av Sukkot.

8 Comments:

At 3/05/2006 02:12:00 em, Anonymous Anonym said...

finns det verkligen judar på gotland?

 
At 3/05/2006 03:35:00 em, Anonymous Anonym said...

Ska det verkligen vara fläsk i en judisk maträtt?

 
At 3/05/2006 04:40:00 em, Blogger D.D. said...

Helt riktig iakttagelse där. Färs ska det vara.

 
At 3/05/2006 08:41:00 em, Anonymous Anonym said...

Heh. Låter som kroppkakor, ungefär.

 
At 3/06/2006 01:10:00 em, Anonymous Anonym said...

Men var hittar du kosherfärs i Sverige?

 
At 3/06/2006 02:38:00 em, Anonymous Anonym said...

Det går väl lika bra med halalfärs om jag inte missminner mig, och det är inte svårt att hitta om det finns någon "arabbutik" där du bor.

 
At 3/14/2006 10:44:00 em, Anonymous Anonym said...

Halalfärs går definitivt inte lika bra. Inte enligt ortodox syn på kosher iaf.

 
At 3/23/2006 06:02:00 em, Anonymous Anonym said...

Yom kipur är en fastedag!!!
DU är tydligen inte jude.... =)

 

Skicka en kommentar

<< Home