<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9990934\x26blogName\x3dKinky+afro\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kinky-afro.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://kinky-afro.blogspot.com/\x26vt\x3d-3285602111113824810', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

2006-05-25

Hultsfred dementerar rykte om usla artister

Lystring alla: The Sounds slutar spela om fem minuter.

Gnäll och tjafs har förföljt Hultsfreds program i år. Precis som förra året. Vissa s k kreddiga personer har till och med anklagat festivalen för att numera fjäska för ”Svenne Banan” i hopp om att undgå konkurs. Den här sortens förtal är upprörande, tycker både festivalgeneral JP Bordahl och Donnie.

Som en service till presumtiva besökare har därför Rockparty och Donnie gemensamt arbetat fram en uppdaterad presentation av årets artister, som enligt opartiska bedömare håller mycket hög internationell klass.

THE STROKES (US)
Strokes senaste två skivor har visserligen inte sålt mycket mer än Di Sma Unda Jårdis comebackplatta från i fjol. Men det ändrar inte det faktum att strokarnas debutskiva fortfarande har betyget fyra och en halv stjärna hos AMG. Bandet har dessutom lovat Rockparty att spela ”Last nite” minst två gånger under konserten – både i början och i slutet.

KORN (US)
Visst, det är kortbyxemetal för aggressiva förskoleelever. Men Rockpartys egna kundundersökningar visar att just kategorin aggressiva förskoleelever utgör cirka 40 procent av det totala besökarantalet, och bokningen ligger följaktligen väl i linje med festivaldemografin.

KENT (S)
De är kanske inte så roliga alla gånger, men det är precis som livet självt. Det kan inte vara lördag och löning varje dag. Kent visar att Rockparty tar sitt ansvar för att inte ge festivalbesökare orealistiska förväntningar på livet. Rockparty säger för övrigt även nej till droger.

LOU REED (US)
Manhattans vandrande vålnad är en legend. Han befinner sig dessutom redan i omgivningarna, eftersom han spelar i Oslo dagen efter Hultsfredkonserten. Rockparty slösar inte med pengar i onödan.

ALICE IN CHAINS (US)
Vissa medier har spridit rykten om att Alice In Chains sångare Layne Staley dog redan 2002. Det stämmer inte. Rockparty har fått garantier från bandets agent att Layne kommer att närvara vid spelningen, i en eller annan form.

PHARRELL (US)
Pharrell är ena halvan av den mycket uppskattade producentduon Neptunes. Han är dessutom aktuell med en soloskiva, som av allt att döma kommer att se dagens ljus innan festivalen äger rum. Eller senast några månader därefter. Eller åtminstone senast den 1 januari år 2010, enligt Amazon.

HIM (FIN)
Gothrocken lever fortfarande i högönsklig välmåga. På Hultsfreds kommuns prisbelönta rockgymnasium är för närvarande 19 av 20 popband starkt eller delvis goth-influerade, vilket bevisar att det är en genre med växtkraft och goda framtidsutsikter.

LORDI (FIN)
En världsakt som fick sitt genombrott inför 6 miljarder tv-tittare bara för en vecka sedan. Egentligen borde Lordi på egen hand vara tillräckligt för att motivera biljettpriset, anser vi.

IN FLAMES (S)
Ännu en världsakt. In Flames har uppträtt på Lisebergshallen i Göteborg vid ett flertal tillfällen och det har varit utsålt varje gång.

BABYSHAMBLES (UK)
Vi på Rockparty tar vårt ansvar för de svaga i samhället och ser denna bokning som en möjlighet att erbjuda Pete Doherty svensk sjukvård av världsklass. Dessutom är risken att de där dårarna verkligen dyker upp försvinnande liten, vilket medför att festivalen kan spara in ytterligare en slant.

WITHIN TEMPTATION (NL)
Nej, vi på Rockparty vet inte heller vilka de är. Men vi såg att de låg etta på MTV Europes ringsignalslista och bokade dem fort som fan eftersom vi lyssnar på vad ungdomarna tycker.

SOULFLY (BRA/US)
Metaldiggande har alltid varit ett effektivt sätt för besökarna att bli av med inneboende aggressioner, något vi och funktionärerna på festivalen välkomnar med tanke på våra relativt höga langospriser. Dessutom har just Soulfly spelat på Hultsfred sju (7) gånger tidigare och vet hur logistiken fungerar, vilket innebär att de kan hjälpa till med att sätta upp ljud- och ljusriggar m m.

BACKYARD BABIES (S)
Rockparty värnar om lokalsamhället, närmiljön och länet. Därför är det en glädje för oss att än en gång låta de här småländska gossarna spela, eftersom skatten på deras gage kommer tillbaka till oss genom kommunala bidrag.

MARTHA WAINWRIGHT (CAN)
Möjligen är hon inte lika bra som sin bror. Men från festivalens sida vill vi inte uppmuntra till onödig homosexualitet och Martha kräver dessutom inte en ocean av dyra liljekonvaljer i logen.

THE SOUNDS (S)
Foo Fighters sångare Dave Grohl har flera gånger intygat att The Sounds är världens bästa band. Vi är följaktligen stolta över att kunna erbjuda besökarna världens bästa band. Dessutom vill Janne Kleman ligga med Maja, trots att hon lär vara flata.

TIGER LOU (S)
Han ringde och bad på sina bara knän om att få spela. Vad skulle vi göra?

34 Comments:

At 5/25/2006 11:45:00 fm, Anonymous Anonym said...

Bra, men ett ganska trött Simpsons-lån vid Kent-dissen. Det här är ju en blogg av mycket hög internationell klass och då har man höga krav.

 
At 5/25/2006 12:02:00 em, Blogger D.D. said...

Jo, det är svårt att försvara Kent. Funderade på att kräva lönetillägg av Bordahl för det.

 
At 5/25/2006 12:17:00 em, Anonymous Anonym said...

Är det förresten klart om det blir i Teaterladan som Lou Reed kommer att recitera Poe? Känns som att det är en scen som passar bättre för högläsning än, säg - Hawaii - som de flesta kanske förväntar sig.

 
At 5/25/2006 12:26:00 em, Blogger D.D. said...

Lou Reed ska väl åka runt i permobilen/Jamobilen.

Förresten vore jag tacksam om någon kunde uppdatera mig om farbror Ringbom. Har han gjort sin sista kruka eller vad är dealen?

 
At 5/25/2006 12:49:00 em, Anonymous Anonym said...

Donnie!

Göran ska ut på vägarna i sommar. Låtarna från soloskivan, där Göran tolkar svenska klassiker och Lasse Åberg skrev liner notes, ska dammas av.
Med sig har han Karin Dreijer och Mud.
Lär bli en hit!

Mvh
jof

 
At 5/25/2006 05:34:00 em, Anonymous Anonym said...

Jag tycker att det är ruttet av dig att häckla en festival som fortfarande lockar 30-åriga byggingenjörer från Saltsjöqvarn! Hultsfred är annars lite Kubamammornas egen Englandsfärja. Ett utmärkt tillfälle för barn och deras föräldrar att tillsammans röka brass och lyssna på Gudrun Schymans visheter.

 
At 5/25/2006 05:56:00 em, Blogger D.D. said...

Kuba, brass och Schyman? Är du säker på att det är Småland år 2006 vi talar om?

Jag var annars helt säker på att HF numera var 100 procent Big Brother-huset, med rakade underliv, jellyshots och Andreas Johnsons senaste på den medhavda bandaren.

 
At 5/25/2006 06:09:00 em, Anonymous Anonym said...

Jaha det är till Hultan man ska bege sig om man vill träffa Byggingenjörer? Ja de klasar sig ju inte utanför porten direkt. Jävla svikare.

 
At 5/25/2006 06:38:00 em, Blogger D.D. said...

Humla, jag har ett halvdussin byggjobbare (svartjobbande antar jag, med tanke på helgdagen) utanför mina fönster just nu. De tittar på mig när jag sitter i soffan och zappar. Känns inte helt bra, får nog diska eller göra någon annan nytta snart.

 
At 5/25/2006 07:24:00 em, Anonymous Anonym said...

Diska med kläder då, om du vill bli av med dem någon gång. En kompis till mig berättade att de som renoverade fönstren utanför hennes och hennes tjejs lägenhet första morgonen dök upp innan de klivit ur sängen. Snubbarna råkade väl antagligen få en glimt av naken hud och var väl svältfödda eller nåt, för sen stog de och skrapade varenda morgon utanför deras sovrumsfönster. Deras lägenhet tog längst tid att renovera av alla.
Själv har jag haft gatuarbetare utanför mig de sista fem åren eller något. De arbetar dock bara hårt (dvs högljutt) mellan sex och åtta på morgnarna. Sen fikar de och pillar sig i naveln eller nåt. De jävlarna.

 
At 5/25/2006 07:33:00 em, Anonymous Anonym said...

håller svensk sjukvård verkligen världsklass?

 
At 5/25/2006 07:59:00 em, Blogger dan s. said...

För att parafrasera grekiska turistbyrån: "Hultsfred - the fuck festival!"
Den fåru gratis donnie.

 
At 5/25/2006 10:25:00 em, Anonymous Anonym said...

Hade min kompis byggingenjören från Saltsjöqvarn läst det här hade han sagt "men vi sov faktiskt på presscampingen".

Nick Shay har ALDRIG varit på festival. Och det är han jävligt stolt över. Festival är för människor som inte respekterar sig själva (eller sin hygien för den delen). Hur behåller man till exempel pressvecken på sin prets på festival? Helt omöjligt.

 
At 5/25/2006 10:32:00 em, Anonymous Anonym said...

Min granne bygger om hela huset (nej, inte Big Pappa - en annan kapitalistjävel som driver äcklig internationell klädeskedja med inferior kvalitet och Maccans dotter som designer). Bygget kommer att ta cirka 365 dagar och inbegriper att göra schweizerost av hela gatan. Efter viss förhandling börjar de exakt 06.59. De äter lunch när jag cyklar till jobbet och njuter att att väsnas. Fascister!

 
At 5/25/2006 10:57:00 em, Anonymous Anonym said...

http://www.oddpig.com/guldreserven/

 
At 5/25/2006 11:35:00 em, Blogger D.D. said...

Ännu fler fotbollslåtar? Killen närmast kameran påminde en del om Fredrik "lasermannen" Wikingsson.

 
At 5/26/2006 02:29:00 fm, Anonymous Anonym said...

Doonnie: Hoppas likheten stannar där..annars finns risken att - Dom 100 bästa Vm-låtarna - snart släpps.

 
At 5/26/2006 09:28:00 fm, Anonymous Anonym said...

Jag har faktiskt alltid tyckt att Soulfly borde göra sig bäst som råddare.

 
At 5/26/2006 11:55:00 fm, Anonymous Anonym said...

Jag är så jävla trött på alla som dissar Hultsfred!! Om det är så jävla dåliga band som ni säger, så varför är biljetterna utsålda? Och om det är så jävla dåliga band som ni säger, så varför i helvete bryr ni er över huvud taget om festivalen?? Lämna den bara ifred och bry er inte!!!

 
At 5/26/2006 12:53:00 em, Anonymous Anonym said...

Ståhlberg: biljetter säljs fortfarande därför att publiken också är jävligt dålig.

 
At 5/26/2006 02:20:00 em, Blogger Chris said...

ahaha, jag dör, måste genast köpa den där biljetten ändå.

kärlek.

 
At 5/26/2006 04:05:00 em, Anonymous Anonym said...

Ska själv på hultsfred men kan ändå se det roliga i det hela utan att få rabiata anfall så fort någon kritiserar rockparty =)
Fruktansvärt rolig text.

 
At 5/26/2006 04:26:00 em, Anonymous Anonym said...

Huh-huh-hultsfredsfolket har svarat på sin webbsida....

"HULTSFRED ÄR FINKULTUR!

En självutnämnd finkulturkritiker har hårdgranskat festivalen och hittat inte mindre än 16 bokningar som han inte gillar.

Årets mest ambitiösa försök att förklara för alla som gillar årets bokningar att dom har kass musiksmak är lite för roligt för att inte länka till.

Du hittar en ambitiös förstå-sig-på-bloggares tankar här » "

Har de humor eller låter de lite gnälliga?

 
At 5/26/2006 09:44:00 em, Anonymous Anonym said...

Den hjärndöda idiot som skrivit denna blogg har gjort bort sig totalt....rockparty.se länkar till denna sida för att folk ska få sig ett gott skratt :)
Har killen nånsin varit på Hultsfred eller får han inte för sin mamma?

 
At 5/26/2006 11:13:00 em, Anonymous Anonym said...

Quite fun!
Men då ses vi på Hultan då?

 
At 5/27/2006 12:23:00 fm, Anonymous Anonym said...

Ska du vara smart, FITTA!

 
At 5/27/2006 01:08:00 fm, Anonymous Anonym said...

Tycker att Donnies beskrivning av några bandbokningar till Hultsfred var riktigt träffsäker och mycket underhållande läsning.
Att Hultfredsarrangören Rockparty överhuvudtaget bryr sig om vad som skrivs i en blogg och försöker släta över Donnie genom att kalla honom för "för-stå-sig-påare" framställer istället Rockparty som osäkert och känsligt för kritik.

Donnie - Rockparty: 1-0

 
At 5/27/2006 02:37:00 em, Anonymous Anonym said...

När Per Bjurman,Fredrik Virtanen eller Andres Lokko tidigare år sågat delar av festivalprogrammet har Rockparty storsint låtit det passera det obemärkt.
När en obetydlig,ensam bloggare i år försöker ironisera lite över det så försöker dom ställa honom vid deras virtuella skampåle.
Är det för att en maktlös bloggare är det enklare att ge sig på och kvällstidningsjournalister ska man alltid hålla sig väl med?
Om nu en arrangör av ett sånt här stort arrangemang verkligen bryr sig om vad varenda privatperson med tillgång till internet och hemsida kan tyckas om dom,varför förklarar dom inte kortfattat att det vissa år finns färre önskvärda artister tillgängliga och att man inte kan tillgodose precis allas behov.
Att inte inse att det alltid kommer finnas folk som inte alltid är tillfreds med ens artistval verkar lite småaktigt ,faktiskt.
Fast så illa som det ser ut är det inte, det går hitta en del godbitar.

 
At 5/27/2006 03:03:00 em, Anonymous Anonym said...

"Den man älskar agar man"?

 
At 5/28/2006 04:53:00 em, Anonymous Anonym said...

På vilket sätt har rockparty "försökt ställa honom vid sin virtuella skampåle"?

 
At 5/28/2006 05:42:00 em, Anonymous Anonym said...

Dom länkade till denna blogg samtidigt som dom skrev:
"HULTSFRED ÄR FINKULTUR!

En självutnämnd finkulturkritiker har hårdgranskat festivalen och hittat inte mindre än 16 bokningar som han inte gillar.

Årets mest ambitiösa försök att förklara för alla som gillar årets bokningar att dom har kass musiksmak är lite för roligt för att inte länka till.

Du hittar en ambitiös förstå-sig-på-bloggares tankar här » "

Hoppas dom visar samma sinne för sarkasm när den etablerade journalistkåren "gnäller"?
Fast då är den kanske inte lika känsliga längre?

 
At 5/28/2006 05:43:00 em, Anonymous Anonym said...

Fast då är DOM kanske inte lika känsliga längre?

Skulle det givetvis stå!

 
At 5/28/2006 06:07:00 em, Anonymous Anonym said...

"Kolla in årets roligaste sågning av festivalen här »
(Och nej, det bygger så klart inte på någon verklig intervju med JP Bordahl)"

så länkar rockparty till den här bloggen. Jag antar att den som länkade på ovanstående sätt var någon okänd person som hänger på rockpartys forum?

 
At 5/28/2006 06:23:00 em, Anonymous Anonym said...

Nej,det där står ju i deras forum skrivet av en besökare.

Förrut så hade dom skrivit allt det där om "HULTSFRED ÄR FINKULTUR!" och sen en länk hit på deras förstasida men det är borttaget nu?

Det kanske inte fick önskvärd effekt?

 

Skicka en kommentar

<< Home