<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9990934\x26blogName\x3dKinky+afro\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kinky-afro.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://kinky-afro.blogspot.com/\x26vt\x3d-3285602111113824810', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

2006-06-09

”Klart grabben ska ha en festivalblogg”

Morgontidningarna har hittills hållit sig för goda för att låta krönikörer och recensenter skriva bloggar på arbetstid och det är förstås en hållning som är värd applåder. Bloggar är inte värda vattnet de är skrivna i om de inte härstammar ur lika delar utanförskap och frustration, något som rimmar illa med den avlönade krönikörens isterbukiga räkmacketillvaro. Men det finns ett undantag som förenar DN, SvD, GP och de andra morgonblaskornas webbupplagor: när det är festival, då ska det fan bloggas.

Det hela började rimligtvis som ett test. ”Festival, då kan väl NN skriva en blogg därifrån?” Avgränsat i tiden, bra, givet ämnesområde, fint. Vad som förvånar är att ingen tycks ha reagerat på det intetsägande bludder som blivit resultatet i de allra flesta fall. En massa trevliga bokstäver på skärmen men de säger liksom ingenting.

Festivalbloggar brukar vid en snabb anblick se väldigt likartade ut. Tidningarnas sajter puffar för dem på förstasidan och de börjar ofta med ett anspråkslöst ”hej, nu är jag här” för att sedan fortsätta med gnäll på pressområdets dåliga uppkopplingar och en del internt, lätt kamouflerat, medieskvaller. Gärna om de konkurrerande tidningarnas bloggskribenter och deras taskiga handlag med alkoholen.

Just nu pågår dinosauriefesten Sweden Rock och därifrån bloggar för DN:s räkning Niclas Lindstrand, en före detta ekonomireporter som tröttnat på företagsaffärer och numera skriver om heavy metal (helt naturlig övergång med DN-mått mätt – kan man det ena kan man säkert det andra också, huvudsaken är att man slipper sparka folk). På DN:s förstasida har man lovat en första bloggrapport på torsdagskvällen men inget har ännu synts till. Kanske har Niclas smuttat på läsken lite för tidigt, kanske har han bara en osedvanligt rutten uppkoppling. Vi får säkert svaret tids nog. Frågan är bara vad vi ska använda det svaret till.

Kinky Afros guide till kommande festivalbloggar:
(juni) Hultsfred
(juli) Roskilde
(augusti) Emmaboda
(oktober) Oktoberfest
(januari-maj) schlagerskiten


Uppdatering:
Nu har DN-Niclas kommit igång. Så här lyder hans första postning:

”För er som väntat på denna blogg: Jag beklagar, men trafik, teknik och Lagen om Alltings Jävlighet (LAJ) har satt stopp för den tills nu. Mer om LAJ lär följa. De båda andra sakerna tänker jag bespara er detaljer om. För er som tycker att bloggar är egocentrisk dynga från självupptagna journalister: Ni har min fulla förståelse, men varför läser ni detta egentligen?
Niclas Lindstrand

9 Comments:

At 6/09/2006 11:43:00 fm, Anonymous Anonym said...

men det var sött när virtanen och den där dn-tjejen bloggade om varandra från hultsfred förra året.

 
At 6/09/2006 11:44:00 fm, Blogger Staffan B said...

Extra! Extra! This just in! Deep Purple är gamla och flera originalmedlemaar är inte längre med! Bosse Belsen är tjock och har fula kläder! Read all about in Niclas kukrockblogg!

 
At 6/09/2006 12:42:00 em, Anonymous Anonym said...

Underbart. Man kan ju nästan tro att den där gnälliga DN-tjommen är lite rädd för Donnie. Det är kanske dags för lite rättrogen upprensning av Bronsonmodell i backstageområdet utförd av DD?

 
At 6/09/2006 01:18:00 em, Anonymous Anonym said...

hitills har han också besparat oss detaljer om själva festivalen också, trots tre postningar..

 
At 6/09/2006 04:33:00 em, Anonymous Anonym said...

Jag vill se Thomas Dietl festivalblogga från oktoberfest för DI:s räkning.

 
At 6/09/2006 09:47:00 em, Anonymous Anonym said...

Sedan finns ju också filmmarknadsföringsbloggen där julhunden bloggar om fotbolls-VM: http://www.stenforsbk.se/vmblogg/

 
At 6/12/2006 02:58:00 fm, Blogger Christian said...

Jag gillar "men varför läser ni detta egentligen?". En variant på den gamla visdomen "Gillar du inte vad du ser så stick ut ögonen, din dumme jävel". Väldigt metal.

 
At 6/12/2006 10:27:00 fm, Anonymous Anonym said...

Jag såg att det var ett äktjudiskt bröllop vid kajen i Gåshaga igår. Var DD där månne? Kan man i så fall förvänta sig en initierad postning om detta?

 
At 6/12/2006 11:27:00 fm, Anonymous Anonym said...

Vilket jävla pucko DU är då! Det var fan på tiden att det kom en recensent på DN som faktiskt kan nåt om metal. Men du kanske föredrar att läsa posörer som Strage skriva fjanterier som mest handlar om honom själv? Visst killen är typ 35 och har en viss nostalgitendens, men han lyssnar uppenbarligen på en hel del nyare och hårdare grejor.
Blogginläggen var inte så mycket att läsa, utan innehöll mest egenreflektioner. Med andra ord precis som den här bloggen och de allra flesta andra jag har läst. Däremot så var ju de dagliga recensionerna bra. Inte fan håller men med om allt som står, men det är ju kul som tusan att det faktiskt skrivs om hårdrock i den största morgontidningen!!!
/Fredrik

 

Skicka en kommentar

<< Home