<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9990934\x26blogName\x3dKinky+afro\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://kinky-afro.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://kinky-afro.blogspot.com/\x26vt\x3d-3285602111113824810', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

2006-06-06

Dumpa de äkta skallarna i Östersjön



Hiphop är en sympatisk musikgenre, men den plågas tyvärr av en besvärande subkultur som förstör för alla andra. Jag tänker förstås inte på vapenviftande gangstas utan på de självutnämnda apostlar som utan att generas kallar sig själva ”äkta skallar”.

De där grabbarna (det är alltid grabbar, förutom Feven) som inte nöjer sig med svängig musik och videor med stora bakar utan kräver äkthet, respekt för de fyra elementen (varav minst två ändå är utdöda) och engagemang i den lokala fritidsgården. Ingen kan förstöra en god feststämning lika effektivt som en äkta skalle.

När skallarna försöker hålla fortet som värst är det främst två saker jag brukar reagera på.

För det första: de representerar alltid en sorts deprimerande sossemoral och agerar själva som klassens ordningsmän för att genomdriva den moralen. KRS-One = bra, 50 = dålig, folköl = bra, kokain = dåligt, ryggsäckar = bra, attachéväska = dåligt, och så vidare ända ned till tubsockorna som säkert ska vara urtvättade Intersport om det ska vara 4 real.

För det andra: de är nästan alltid idioter. Alltså, idioter i bemärkelsen klent begåvade, obildade och dyslektiska. Riktigt komiskt blir det när de på forum som Whoa kritiserar varandras nödrim under den ofrivilligt ironiska rubriken Lyricism:
”den var bra.. men du moste förbättra dig lite.. asso utveckla det du tänker po so det blir mer komplicerat den här var ganska vanlig var mer profetisk;)”
”De är som nånn ovanför säger.. de är dialekter som skiljer.. men ja tror på lyricism så är nog alla ungefäääär så samma nivå, de finns ju nåra som är bättre en andra men inte många”

Så här ser jag på saken: musik handlar till stor del om att få tillträde till nya världar. Vill man ha vardagsrealism kan man lyssna på lo-fi i stället. Och om man ska vara lite positiv känns det trots allt som om vinden har vänt. Skallarnas inflytande minskar och medan det för fem år sedan fortfarande var lite radikalt att omfamna gangstaestetiken och förkasta fritidsgårdarnas påklistrade ”äkthet” blir det numera allt vanligare.

Jag välkomnar den utvecklingen och ser fram emot dagen då den siste skallen får sin ryggsäck fylld med gråsten, och sedan dumpas i havet.

7 Comments:

At 6/06/2006 01:56:00 em, Anonymous Anonym said...

apostlar?

"the Apostles are portrayed as having been Galilean Jews"

 
At 6/06/2006 01:59:00 em, Blogger dan s. said...

Är dom hiphopens motsvarigheter till rockens goter?

 
At 6/06/2006 02:01:00 em, Blogger D.D. said...

Nja, snarare motsvarigheterna till rockens Lennart Perssons. "Svett, sex, blues och fylla, det är riktig rock!" etc

 
At 6/06/2006 07:20:00 em, Anonymous Anonym said...

du kan aldrig sänka ett äkta hiphop-kranium.

 
At 6/07/2006 01:11:00 fm, Blogger arg skåning said...

pom-pom!

det gäller att greppa micken rätt!!

 
At 6/07/2006 01:50:00 em, Anonymous Anonym said...

Vad hände med alla wigger-hiphopmuslimer från söder? Svara mig du, var är dom nu?

 
At 12/10/2006 02:16:00 em, Blogger Huggormen said...

word. yo.jo.

 

Skicka en kommentar

<< Home